Over Ons

Met passie en enthousiasme speciaalbieren maken, dat is wat we graag mogen doen.

Wat in 2010 begonnen is met een eenmalige brouwclinic, hebben we vervolgens jarenlang op frequente basis zelfstandig met vrienden voortgezet. Samen met deze brouwvrienden van de Lamme Herder hebben we de meest bijzondere bieren gebrouwen van koffiestout, peperbock en mangowit tot mooie dubbels, tripels en IPA.

Een jaar geleden kregen we de vraag om ook voor evenementen en beurzen een aantal speciaal bieren te brouwen. Maar de volumes werden dusdanig groot dat we dat niet meer thuis in de keuken of op zolder met onze eigen hobby brouwsets konden realizeren. Daarom zijn we met drie van de vrienden RYZZ brew BV gestart.

Nog steeds met als doel om op ambachtelijke werkwijze verrassende bieren te brouwen, maar wel net een maatje groter dan thuis in de keuken en dusdanig professioneel dat we zo ook commercieel kunnen aanbieden. Momenteel brouwen we in Enschede bij Oliver en Karin van de Koperen Ster.

Oliver heeft ons in 2010 de eerste brouwclinic verzorgt en ons altijd tips en advies gegeven. Het is fijn om daar nu de kans te krijgen om op grotere schaal maar toch zelfstandig op grotere schaal bieren te kunnen brouwen. De ambitie is om op termijn ergens in Rijssen een eigen vaste brouwlocatie te realizeren maar dat is geen doel op zich.

Media

Ryzz heeft in de lokale media gestaan! Klik op de afbeeldingen om te vergroten de artikelen te lezen.